VALIKKO
10.2.2019 17:28

Vissydonitsit, gluteeniton – helppo ja nopea


Vissydonitsit, gluteeniton – helppo ja nopea


Tämä ohje pelasti taas, kun vieraat ilmoittivat olevansa puolen tunnin päästä meillä, eikä ole mitään kahvin kanssa. Tähän ohjeeseen meillä on yleensä aina ainekset kaapissa ja se on todella nopea tehdä.

Donitsipelti käyttöön muutakin kun vappuna. Vaihtelua saat sokeroimalla vaikka kaneli-sokerilla tai käyttämällä maustettua vissyä.
Ohjeesta tulee 12 kpl pieniä donitseja
Ainekset:
  • 0,5 dl öljyä, juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
  • 1 dl vissyä (myös maustetut käyvät)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • (1 tl sitruunankuoriraastetta) 
  • Sokeroimiseen erilliseen kulhoon hienoa sokeria noin 2 dl
Sekoita öljy, vissy, muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös sitruunankuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lusikoi pussiin, leikkaa kulma auki ja pursota pellille kolot puolilleen.
Paista 200 asteessa noin 7-8 minuuttia.
Sokeroi välittömästi uunista oton jälkeen.


Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.